sâmbătă, 11 decembrie 2010

Asa obtii autorizatia de constructie pe cont propriu


Dupa ce te bucuri de achizitia terenului sau de mostenirea primita, te inarmezi cu rabdare si faci urmatorii pasi spre constructia casei mult visate:

1. Faci un dosar care sa contina actele de proprietate, Schita cadastrala, Extras de carte funciara (intabulare), Planul de urbanism.

2. Cu dosarul mergi la Registratura Primarie si completezi o Cerere tip pentru eliberarea Certificatului de urbanism, pentru completarea dosarului. Dupa ce depui dosarul astepti maxim 30 de zile pentru a obtine Certificatul de Urbanism.

3. Pana primesti Certificatul de urbanism, trebuie sa obtii Ridicarea topografica si Studiul geotehnic.

4. Au trecut si 30 de zile, acum mai faci un dosar care trebuie sa contina: Ridicare topografica, Studiu geotehnic, Certificat de urbanism, actele de proprietate, Schita cadastrala, Extras de carte funciara(intabulare), Plan de incadrarare in zona si fotografii sau desene cu modelul casei dorit si mergi cu el la o firma de arhitectura.

5. Documentele pentru obtinerea avizelor solicitate prin Certificatul de urbanism se depun la institutiile respective pentru obtinerea avizelor.

6. Mai faci un dosar care sa contina avizele obtinute, Proiect autorizatie constructie in trei exemplare, Cerere tip pentru eliberare autorizatie de constructie. Dosarul completat il depui la Primarie.

7. Dupa alte 30 de zile obtii Autorizatia de constructie. Cu Autorizatia de constructie si Proiectul tehnic de executie obtinut de firma de arhitecuta poti sa incepi constructia casei cu o firma de constructii sau in regie proprie.

* Daca nu aveti timp si rabdare sa parcurgeti singuri acesti pasi, sunt firme de constructii sau de arhitectura care va ajuta in lupta cu birocratia.

Mult succes!

5 comentarii:

  1. Chiar ai nevoie de rabdare. Birocratia o sa ne coste ani din viata... Interesante precizari, totusi. Cel putin evitam umblatul de colo-colo in necunostinta de cauza.

    RăspundețiȘtergere
  2. In mod normal, exista firme care se ocupa cu obtinerea de autorizatii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cel mai bine este sa apelati la o firma care se ocupa cu asa ceva si nu o sa mai aveti batai de cap.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am reusit singur sa obtin autorizatiile necesare dar am pierdut foarte mult timp, la noi totul se misca foarte greu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Obtinerea autorizatiilor de constructie (chiar si pentru un simplu gard de beton) difera de la primarie la primarie, dar intradevar necesita ceva timp si nervi.

    RăspundețiȘtergere